Кратка история на нашето училище

176 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Негован

Нашето училище е създадено през 1880 г. Това е едно от първите училища в районите около столицата на България София.
Първоначално децата са се обучавали в стара сграда, която днес е кметство. Новата училищна сграда е построена преди 50 години. 
През 2019 г. е изградена спортна зала и е изцяло реновирано училището.

До 2010 г. броят на децата в училището не надхвърля 100. Оттогава броят на децата се увеличава всяка година и в момента в училището се обучават 174 ученици.

Училището участва в различни проекти – „Централно училище“, от три години е обединено училище, което позволява обучение до 10 клас. Специалността, която предлагаме е софтуер и хардуер.

За училището

Имаме основна сграда и допълнително изградена голяма физкултурна зала към нея, където учениците могат да спортуват активно. Най-малките ни ученици са на 5 години и са много активни през всички училищни ваканции.
Училището е с първа степен на образование от първи до четвърти клас. Там учат деца до десетгодишна възраст и постигат много добри резултати в различни дисциплини, включително спорт и български народни танци.
По-големите ученици в нашето училище учат в прогимназиален етап (от пети до седми клас). Имат много медали и постижения в спортни дейности и различни турнири и състезания.