Архив за ноември, 2014

Да бъдем заедно, да бъдем по-добри!

На 21 Ноември 2014г.- Денят на християнското семейство, учениците от 176 ОУ се почустваха като в голямо,сплотено и щастливо семейство. На гости им бяха отците Борис и Лазар. Увлекателно те разказаха дълбокия смисъл на големия християнски празник. Със стихове и песни четвъртокласниците на г-жа Генова и г-жа Николова поздравиха мама, татко, бати, кака.
Като подърък всеки ученик получи „Кратък буквар на православната вяра“.
Да бъдем заедно, да бъдем по-добри! – си пожелаха участниците в училищното тържество.

Във вълшебния свят на поезията

„Живей достойно !“ – поетична вечер по стихове на Елисавета Йорданова.
Госпожа Елисавета Йорданова заедно със своя съпруг , учител по български език и литература в местното училище, дълги години живее в с.Негован. Тук тя създава много от своите стихотворения. Днес те са издадени в няколко стихосбирки. Поезията на госпожа Елисавета Йорданова е вълнуваща среща с любовта и Родината. Теса голямата въпросителна за смисъла на човешкия живот, лъчът – надежда за бъдещето.
На 20.11.2014 година съвместно с читалище „Култура“ се проведе поетична вечер по стихове на госпожа Елисавета Йорданова. Елена Йорданова, Елена Димчова, Маргарита и Еленко от 8 клас на 176 ОУ С. Негован представиха на сцена впечатляващи нейни творби.
„Веки човек е творец. Творец на своя живот. Млади приятели, ако не творите, мъртви сте.“- бяха финалните думи на талантливата поетеса.

Тенис на маса

На 17.11.2014г. стартирахме поредната спортна изява в състезанията по тенис на маса с участието на отборите момичета, момчета и юноши. Учениците от 176 ОУ се представиха отлично, печелейки всички първи места.

Волейбол

На 27.10.2014г. се проведе състезанието по волейбол, в което участие взе отборът момичетата 5-7 клас.
След достойно представяне отново заехме второто място.

Спортни изяви

През м.Октомври 2014 г. започнаха състезанията по различните видове спорт между училищата в район Нови Искър.
Първи стартираха футболистите, отборът на учениците от 176 ОУ заеха 2 място.

1 Ноември

В онова дълбоко време, когато духът на земята ни витаеше тайно…В онова дълбоко време, тогава нямаше Слънце, тогава нямаше Свобода, тогава нямаше България…,
но имаше българи!
Родиха се будители!

По традиция всяка година в 176 ОУ с.Негован се отбелязва 1 Ноември – Денят на народните будители. Българският народ единствен в света има празник на просвещението. Вдъхновено директорът на училището, г-н Радулов, приветства учителите, учениците и гостите на тържеството.

„Будители наши, бъдете признати!
Радетели за реч и свобода на нашата страна,
ний славим героичните ви времена!

Вокалната група – Песен в прослава на достойните българи-народни будители!

За вас, будители народни,
За вас е тоя празник светъл!
За вас са нашите цветя!
За вас са песните изпяти!
За вас е признателността.