Архив за май, 2013

               НА 06.06.2013г. ОТ 18 ЧАСА  ЩЕ  СЕ  ПРОВЕДЕ РОДИТЕЛО-  УЧИТЕЛСКА- УЧЕНИЧЕСКА СРЕЩА ЗА ЗАПОЗНАВАНЕ УЧЕНИЦИТЕ С КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ. ЩЕ ИМА ИГРА- ЗАКАЧКА, А НЕ ТЕСТ.

 

                                                               ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

             Родителите на  1- ви клас  дариха 120 лева за изграждане спортната зала на училището.

   На 18.05. (събота) ще се проведе спортен празник на училището. Празникът е посветен на  131-вата годишнина от създаването на 176 ОУ и неговия патронен празник.

  Празникът на славянската писменост и култура 24 май ще бъде отбелязан тържествено в училището на 22 май (сряда). Покана е отправена към всички, съпричастни към делото на великите първоучители.

   Месец май поставя на голямо изпитание учениците от IV и VII клас. Предстои им външно оценяване. Желаем им успех!

  На 22 май най-малките възпитаници ще получат тържествено удостоверение за завършен подготвителен клас, а първокласниците ще проведат тържество по случай края на първата им учебна година.

       На 18.04. в училище гостува „Мис Елен”.  Шоуто беше изключително интересно. В него се включиха учениците от предучилищната група, I, II, III, IV, V и VI клас. Всички участници получиха подарък – сребърно гълъбче – символ на красотата, волността, младостта и свободата. Илюзионистката представи много фокуси. Изумяваща беше смелостта на Мартин от 5 клас, чиято глава беше „отсечена” от меча на магьостницата. Под общите аплодисменти на публиката-жури бяха избрани мис и мистър пролет. Най-красива от всички девойки беше Беатрис от 5 клас, а най-красивият джентълмен – Теодор от 2 клас.

Всички ученици от училището се включиха в инициативата „Да изчистим България”. С трудов ентусиазъм бяха почистени тревните площи в двора на училището, белосани бяха дръвчетата и бордюрите. Оформени бяха пясъчникът и масата за тенис в спортната площадка. Засадени бяха пет млади липички. Училищният двор засия от чистотата и усмивките на работливите деца.

Продължават спортните изяви на учениците от училището: участие в градско зонално първенство.

1. Тенис на маса (юноши VIII-X клас) – Богомил, Михаел, Николай, Петър;

2. Бадминтон (юноши VIII-X клас) – Михаел, Богомил, Светослав, Станислав – класирани на I място в зоната;

3. Шахмат – Христо, Венцислав, Валентин, Десислава – II място в зоната